söndag 16 april 2017

Vem i hela världen kan man lita på ?

Jag är gammal nyhetsknarkare, läste dagstidningar när möjlighet gavs och följde Tv nyheterna och Rapport, missade nog aldrig en sändning. Att veta vad som hände i världen var nåt självklart och Tv reportrarna och dess nyhetsankare gav mig informationen, uppdaterade mig med fakta. Det jag inte fick reda på var inte värt att veta och jag ifrågasatte inte sanningshalten , kom igen , jag tittar ju på Svensk statstelevision.

Idag, jag vet inte när det hände, men det har gått fort ! Jag har inte det minsta tillit till etablerad gammelmedia , de stora dagstidningarna eller Tv nyheter. Inte för att jag misstror allt de säger, men de levererar ju inget, Det är totalt tyst om vad som händer i världen, om inte Trump gjort nåt. Men om nåt hänt i Sverige gäller en uppgörelse med regering och polis om kod 291, inget negativt får läcka ut om tillståndet för moder Svea.

Sen SD framgångar i valet 2014 har regeringsarbetet stelnat i skräck, övriga partier tuggar lite hysteriskt och vet inte heller riktigt hur de skall bete sig. Gammelmedia har i detta kaosartade läge tagit på sig en roll att försöka släta över och hjälpa etablissemanget. De ser som sin nya uppgift att motarbeta SD med alla medel för  att i nåt mantra tro att utan SD så blir allt bra igen.

I det informationsvakuum som uppstod, tog alternativmedia över flödet och idag via "nätet" finns information från hela världen och från alla åsiktshåll. Men det gäller också att "sålla" i flödet och tänka själv och inte bara köra favoriter i repris! Thomas Mattsson, ansvarig utgivare för Expressen fick tid i Tv soffan och menade att man skulle följa de stora etablerade medierna för att få "säkra" nyheter, men det stämmer ju inte alls, för den totala tystnaden och urvalscensurering är idag det största hotet mot demokratin.

Till skillnad från alternativmedia så granskas inte "gammelmedias" uttalanden  så de står som största spridare av "fake news" , och kommer undan med det. Liksom politikerna är de invaggade i tron att om de bara verkar övertygande så kommer de inte att ifrågasättas men fasaden håller på att rämna och man ser desperationen hos "gammelmedia! komma smygande på många håll.

Alternativmedia granskas och nagelfars av statsfinansierade underrättelseorganisationer som Expo och researchgruppen så om inte alternativmedias påstående blir nedgjorda och löpsedelsrubriker så kan man lugnt räkna med att de står för en beskrivning av verkligheten.

Ett allt vanligare fenomen i spåren av vänstermedias trovärdighetskollaps är "halmgubbarna" det vill säga att medvetet missförstå/misstolka något, när man inte har egna fakta eller argument söker man
efter nåt hos motståndaren att misstolka och förvränga för att försöka flytta fokus från sakfrågan.

I dag är sanningen mer en fråga om marknadsandelar och om man "äger" frågan. Hur många procent som ställer sig bakom den egna tolkningen av frågan. I dag är orsak något man inte hinner fördjupa sig i och verkan är något som händer nu och som alla vill ge ett svar på.
Sambandet mellan orsak och verkan har idag tappats bort och det är bara symtombekämpning som gäller.

Nyhetsredaktioner ger oss bilden av verkan och symtom, och i flödet ses verkan som en egen företeelse utan orsak, i vissa fall kan ondska anges som orsak. Men även om bilden beskriver verkligheten är den tämligen värdelös utan historik.                                                                           Som en tavla utan provinjens, fin att ha på väggen men med ett ringa värde !




Första Mosebok 2:17. Men av kunskapens träd på gott och ont skall du icke äta , ty när du äter därav skall du döden dö.
Men som alla vet så var detta "fake news", man dog inte. Och som ormen , den tidens alternativ media påpekade till kvinnan : Ingalunda skolen I dö;


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar