måndag 19 juni 2017

Dags att syna rasistkortet !!

Ordet rasist har blivit slitet och nött, så snart är inget kvar av dess ursprung. Det har effektivt stoppat debatt och har länge fått folk att sitta tysta i soffan utan att protestera mot de "högljudda".
Missbruket av ordet och det ohållbara överanvändandet i snart vilket sammanhang som helst har gjort att fler och fler helt enkelt inte bryr sig när nån börjar vifta med "rasistkortet".

Rasist har sitt i ursprung i religiösa idéer att människan är skapade till olika raser med olika värde. Ett statiskt tillstånd där man kan strida om vem som är överlägsnare än den andre, som det beskrivs i äldre uppslagsverk : stridbar rasförkunnelse; vilket väl inte kan vara så långt från rashat!

Rasbiologi som inte har något med rasism att göra har också fått sig smällar av "rasistkortet" och fått en så dålig status att det ligger nere som vetenskapsgren. Vetenskap kan ju inte vara rasistisk, att söka evolutionära olikheter hos befolkningsgrupper är rak motsats till rasismens statiska tro !
Att olikheter, oavsett om det forskats fram på gen-nivå eller är synliga för öga, kan användas i olika syften eller propaganda är en helt annan sak.

Att "vetenskapligt" hävda att raser inte finns, att olikheterna i vår art inte existerar , är att skjuta sig själv i foten och förhindrar ju på intet vis rasism och rashat.

Jag är själv ateist och förespråkare av evolutionsläran och ser då inte att man kan ha några "psykiska" problem såsom rasism. Jag ser orsak och verkan och de faktorer i livsmiljö som gett upphov till ärftliga skillnader hos arten.                                                                                                                Men vilka är då rasisterna ? Ja, de är nog ganska få, troende psykiska dumhuvuden som tagit till sig propaganda som andra sprider i något egensyfte.

Med en sån hård "dom" som över ordet rasist, så förstår man hur effektivt det har varit som härskarteknik för de "högljudda" för få vill ens riskera att få den etiketten på sig.
Men det är hög tid att "syna" korten, Vad står ordet rasist för idag, kan man alls kritisera något utan att bli anklagad för rasist ?

Om du inte torgför att du står för grundläggande demokratiska värderingar så kan du bli stämplad som rasist, ja kanske till och med ännu värre, nazist eller fascist
Men grundläggande demokratiska värderingar har inget med raser att göra.
Grundläggande demokratiska värderingar har inte ens med demokrati att göra då demokrati i botten bara är matematik, majoritetsstyre.
Man skulle demokratiskt kunna rösta "fel" till och med ont eller rasistiskt, men det skulle se illa ut så därför har vi "kletat på" olika värderingar på begreppet demokrati.

De demokratiska värderingarna bestäms av oss i "väst" och är oftast humanistiska men präglas av våra välfärdsbaserade samhällssyn, något som vi gärna "missionerar" även om det inte efterfrågats.
Som neutral person som inte är aktiv i någon "antirasist" organisation eller viftar med HBTQ flaggan är risken stor att få en etikett såsom nättroll ,smånasse, vardagsrasist, foliehatt så fort du ifrågasätter eller kritiserar något som rör den svenska invandringspolitiken.

Det svenska samhället är idag starkt polariserat på grund av den yttre stress som den svenska välfärden utsätts för idag. Mer än 30 års misslyckat integrationsprojekt och en naiv idé om ett fungerande mångkulturellt samhälle, som skulle kunna visas upp som ett föredöme och skolexempel har rasat som ett korthus.

Flyktingströmmen 2015-16 var det som "avslöjade" Sveriges problem med den alltför stora invandringen, men som politikerna gemensamt " mörkat" genom åren och med olika integrationssatsningar lugnat Sveriges befolkning med.
De som insett vad som skulle komma ut av detta har tystats med "rasistkortet".

"Flyktingströmmen" på 200 000 tusen nyanlända är ju inte problemet, visserligen en enorm kostnad på miljarder och en överbelastning på vissa samhällsfunktioner. Men det stora "hotet" mot Sverige som välfärdsland är alla parallellsamhällen, våra utanförskapsområden som etablerats sen lång tid, men som även växer med ett nytt "Fittja" varje år.
Utanförskapsområden skapas genom att man pumpar in resurser till specifika grupper som därigenom inte behöver ta ansvar för sin egen framtid.

Det finns bara en åtgärd som måste göras ,förr eller senare och det är att stänga gränsen helt och ta hand om den situation som uppstått. Vi får inte låta de högljudda med urvattnade rasistkort återigen göra oss tysta och osäkra, utan kräva raka besked vad påstående och beskyllningar syftar på.
Den synbara desperationen kommer säkert inte göra tonläget bättre till en början men det tycks ändå märkas ett visst "uppvaknande" bland svenskar att allt kanske inte kan fortsätta enligt den inkörda linjen om vi vill att Sverige skall ligga i topp bland världens bästa länder att leva i .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar