lördag 13 januari 2018

Polis polis potatisgris...

Enligt polisen är Sverige idag i ett extremt svårt läge och ej dimensionerat till dagens kriminalitet.
Eftersom den svenska polisen inte har några förutsättningar att klara den nuvarande situationen måste vi se till lösningsinriktade åtgärder och möjligheter och till och med be om hjälp utifrån!

Sveriges regering och myndighetsansvariga tillsätter resurser, men om antalet utbildningsplatser för poliser och antalet utbildade i överskådlig framtid understiger antalet poliser som lämnar kåren, samtidigt som vi importerar mer kriminalitet så förstår var och en som inte är politiker att detta kan inte fortsätta.

Inom andra områden ex. sjukvården har man tagit hjälp utifrån i krislägen. Yrkesgrupper kan åka världen över för att verka där behoven uppstår.

En lösningsorienterad utväg är att från ex. före detta Sovjetstaterna hyra 5-10 000 poliser för att hantera dagens kris, främst i utanförskapsområden men även på publika platser i stadskärnan .
Detta för att bryta det apatiska läget som det svenska rättssystemet befinner sig i men främst för att uppehålla samhällskontraktet gentemot medborgarna.

Dessa utrustade och utbildade poliser, kan direkt tilldelas områden och uppgift. Då det inte är frågan om "raketforskning" kan avsaknad av dialogutbildning vara en fördel i de tänkta uppgiftsområden den yttre hjälpen skall användas.

Utan att påverkas av eller belasta bostadssituationen kan poliserna förläggas i av Statens fastighetsverks ägda lokaler, allt ifrån slott till koja

Detta skall ge den "vanliga" polisen andrum att återställa samhällskontraktet och tilliten för myndigheten och ge medborgarna service. Att skapa en fungerande nationsgräns med gränspolis som registrerar vem och vad som kommer hit, men även motverkar att Sverige töms på kapitalvaror som stjäls av internationella ligor som terroriserar landsbygden.

Olof Palme sa att politik är att vilja, 40 år senare sa Ann Heberlein att politik är att välja, och det är nog så att vi måste  idag välja hur vi vill ha det, riksdagspolitiker är idag en ny "adel" där partimakt och egen karriär går före landets bästa.

Sverige är ett bra land, det är fortfarande det bästa jag känner till..så hur blir det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar