lördag 15 oktober 2016

Integration kan man "fetglömma"

Sen 80 talet har Sverige utfärdad över 2 miljoner uppehållstillstånd , det vill säga att vi fått en invandring av 2 miljoner människor från andra länder, världsdelar, språk, religion, utseende och kulturer.

Invandringen skulle rädda den Svenska välfärden, problemet med Svensk välfärd är att människor lever längre, demografin d.v.s befolkningens sammansättning påverkas så att vi får en ökad andel gamla människor som inte genererar skatteintäkter utan bara kostar mer och mer ju längre de lever.

Vanligtvis är invandrare yngre människor, ex. arbetskraftsinvandring och har de fått både uppväxt, skolgång, militärtjänst och utbildning i hemlandet, så gör Sverige en riktigt bra affär om de kommer ut i arbetslivet och genererar skatteintäkter som täckning för de allt mer kostnadskrävande gamlingarna.

Sverige hade en fantastisk efterkrigstid, Sverige stod för det goda och politikerna fick samvetshybris som fortfarande präglar svensk politik. 60 talets ekonomiska uppsving gjorda allting möjligt och grunden till dagens levnadsstandard lades. Vi har det fortfarande väldigt bra i Sverige och därför så protesterar vi inte, mätta magar gör inte revolution.

Men svensken blir äldre, det kommer vi inte ifrån och då kostar vi mer och det vi ser idag är att vi drar i vissa saker " vi har inte råd", samtidigt som klyftorna ökar när det gäller inkomst, det finns ett samband med att en del blir rikare och andra fattigare.

Men teorin var ju att invandringen skulle balansera upp demografin så att den svenska välfärdsmodellen tillväxtmotor blir en evighetsmaskin. Något har gått fel eftersom detta idag liknar mer ett pyramidspel.

Människor har alltid flyttat på sig, Arbetsinvandring från Valloner till Portugisiska stenarbetare och vi har även haft flyktinginvandring efter kriget, och sossarnas politik har alltid varit att vi skall ha koll på våra gränser och en kontrollerad invandring. Och små grupper har förknippats med assimilering, visst en blatte är en blatte men framför allt arbete har gjort att de "smällt in" i det svenska samhället och teorin att rädda den svenska välfärden fungerade.

1969 stoppades efter fackliga påtryckningar arbetskraftsinvandringen och de som ändå anlände till Sverige fick samlingsnamnet "flyktingar".
I fridens år 1975 beslutade Sveriges riksdag att Sverige ska vara ett mångkulturellt samhälle, man tar avstånd från assimileringspolitiken. Invandrares kulturella och språkliga bakgrund skall främjas.
Man utgår från tre mål.                                                                                                                             Jämlikhetsmålet : Alla invandrare har samma rättigheter som svenskar.
Valfrihetsmålet: Invandraren själv bestämmer om han vill integreras i samhället, eller med de bidrag och möjligheter som ges skapa egna klaner och strukturer i enlighet med sin kultur.
Samverkansmålet: Svensken anpassas till att verka i ett mångkulturellt samhälle.

1986 fastställs att det är de olika statliga myndigheterna som har det fulla ansvaret att ta hand om invandrarna.
2010 ändrades Svensk grundlag från "medborgare" till " var och en som befinner sig på svenskt territorier" har medborgerliga och politiska rättigheter utan åtskillnad av ras, hudfärg, språk, religion, politisk eller annan åskådning, nationell eller social härkomst.

Politikers strävan att framstå som den "goda samariten" har gjort att invandringen har blivit teori och praktik som inte går ihop, istället för arbetskraftsinvandring har vi fått grupper som aldrig kommer ut i arbetslivet och som förvärrar den demografiska situationen istället för att ta hand om den.

Eftersom integration är frivilligt skapas öar av "hemländer" som hamnar utanför det svenska samhällets radar , en situation helt utan kontroll från svenska myndigheter, samma myndigheter som har det fulla ansvaret att ta hand om invandrarna . Utanförskapsområden och kulturkrockar är förskönande omskrivningar av No Go områden och hat mot nationalstaten.

Sverige har sen 80 talet varit en drivbänk för internationell extremism och barnkammare åt olika terrornätverk. Vi har pumpat in bidragspengar i kultur och ungdomsföreningar med radikala åsikter och som förespråkar våld. Svensk polis och SÄPO har tassat runt och spanat men har aldrig haft förutsättningar att ingripa på grund av det politiska och mediala klimatet som har rått.

Vi skapat en situation som vi inte kan ställa till "rätta". Polisen har kapitulerat och sociala samhällsfunktioner belastas, förslag på snabba dellösningar kommer från olika håll, men faktum är att detta är ett läge som byggts upp under lång tid, okontrollerat.
Människor anpassar sig, även vi Svenskar men jag tror att vi alla kommer att påverkas och vi får vänja oss vid att vi sjunker på "bästa land att leva i" listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar