torsdag 10 november 2016

Vad är det som händer ??

Vad är det som händer ? ja det uttrycket hör man allt oftare , och visst är det så att stora förändringar sker ofta nuförtiden. Och den allt mer fördummade människohjärnan får ju då sina överraskningar.

Mänsklighetens högmod och ovilja att erkänna sina brister och människors naivitet skapar friktion mellan känslor och förnuft. Trots vår destruktiva läggning ser vi oss som en intelligent gåva från Gud.

Med en spelad fasad av godhet spelar politiker det dödliga maktspelet som om det vore ett harmlöst sällskapsspel. Och curlade från barndomen att vi är snälla, ärliga och rättvisa människor tror vi oss göra gott och står upp mot det onda .

Om det inte vore ett självbedrägeri, så kunde godhetsknarkarnas resonemang fungerat, men vi är ett "djur" och det är bara de olika situationerna som avgör vilken skepnad vi visar. Som katten som kärleksfullt kan ligga och spinna i knät för att senare gå ut och plåga livet ur en liten mus.

Om vi tror oss vara "bättre" än vi är blir det i realitet hyckleri och då blir våra bedömningar därefter.
Skillnaden mellan det naiva och det klarsynta skapar mer eller mindre polarisering som leder till konflikter. Konflikter som kunde undvikas om vi hade en mer korrekt syn på oss själva.

I dag är det känslor som styr många skeden, även om det finns fakta har detta mindre betydelse i det snabba flödet som är idag. Fakta är något som vi sett som avgörande och rådande men har idag mindre betydelse för hur saker och ting utvecklas.

Känslor och illusion styr idag människors agerande och varken historisk fakta eller den som ligger på bordet avgör när det idag inte finns tid för eftertanke eller analys, och det som hände för fem år sen är så bortglömt och gammalt att det lika väl kunde varit skrivit på lertavlor.

Mänskligheten förbrukar planeten och trots mindre överlevnadschans än kackerlackan , hävdar vi med envishet att vi ser ljuset i tunneln .




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar