tisdag 26 mars 2019

Bokrecension Falskt Alarm. del II . Första delen på bloggen 14 mars.

Då var andra delen av Gösta Petterssons bok "Falskt Alarm" Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt avklarad. Mer modeller, fler kurvor och diagram och mycket intressant information.

Tidigare var man "klimatalarmist" visserligen utan klimatångest eller anspråk på att förändra, men man "förstod" ju att nåt var fel, man såg ju alla tecken, snöfattigt, storm, värmebölja och skogsbrand. Men på -70 talet skulle det bli istid, längre vinter och permafrost, på 2000 talet var det global uppvärmning, solen skulle gassa och luften dallra som i en spagettiwestern .

Men katastroferna uteblev och nu har jag blivit klimatskeptiker, ja idag kan jag till och med kalla mig "klimatförnekare", jag förnekar inte klimatet men jag tror inte längre på att de androgena (människoorsakad) utsläppen av CO2 är vår tids största miljöhot och äventyrar vår existens.

Climate Change, som med allt annat blir det roligare om man säger det på norsk "klimaendringer"! Vad är det då som politiker åker över hela jorden för att diskutera, jo ifall androgent utsläpp av CO2 är en välkommen rabattgödare eller ett hot mot vår överlevnad.
Sist i Paris skrevs ett fördrag som enligt Greta som läst det var långtgående, men det som beslutades var att det inte var bindande, det vill säga att alla länder gör som de vill !


Bokens undertitel är "Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt" och ur vetenskaplig syn är FN:s klimatpanel-IPCC:s modeller, alltså det material man utgår från när man säger att vi har en "klimatkris" helt otillbörliga .
Ironiskt nog så visar dessa modeller ur vetenskaplig syn endast hur klimatet inte kommer att bli. Klimatet kan bli hur som helst men bevisligen inte så som FN:s modeller beskriver, för matar man en modell med felaktiga grundvärden som i IPCC:s fall så kan inte resultatet bli som det verkliga resultatet, alltså det klimat vi förväntade oss att modellen skulle förutspå.

Planeten är miljontals år, från att varit ett glödande klot håller det på att svalna, från att haft en "atmosfär" bestående av 95% CO2 håller CO2 halten på att avta ner till 0,03 %, nära gränsen för växtlighetens överlevnad. Tack vare andopogent nytillskott av CO2 genom förbränning av fossilt bränsle är halten CO2 idag 0,04% vilket skapat en grönare värld,  5% enligt NASA:s mätningar.

Solens varierande strålning värmer planeten, blir haven varmare så avges vattenånga den i särklass viktigaste växthusgasen följd av koldioxiden, haven är jordens största reservoar av CO2 och ökar värmen avges mer CO2 till atmosfären (termisk avgasning) , en ökning som är mätbar sen -58 och som ökar ( kallad Keelingkurvan).Vad den del som människan tillfört genom att förbränna fossil och frigjort fossilt CO2 orsakat har vi spenderat mer än 100 miljarder dollar på utan att kunna finna några belägg för en mätbar mänsklig effekt på klimatet globalt sett.

Klimat är väder i längre perioder, över 30 år, och precis som vädret växlar, så växlar också klimatet, både före människans inträde och efter. Och detta beroende på solaktiviteten som sker i cykler på 11 till tusentals år. Så innan vi kan påverka solen med handhjärtan eller dylikt så kan vi nog bara försöka att anpassa oss, något vi gjort i hela mänsklighetens historia. Människan lever ju i ett spann på +40 C till -60 C, 100 graders differens så 1,5-2 grader ska vi väl klara.

Varför "målar" man då upp en klimatkris, miljörörelsen, ambitiösa forskare och FN-delegater vill ju bara allas bästa, men ser man spelet mellan U och I land så är restriktioner en hämsko för att använda sig av den "billiga fossilvägen" för utveckling. Vi använder oss av försprånget och idag går miljöarbete och högteknologi hand i hand och när man tittat bakom så är där alltid en tillverkningsindustri som oavsett det görs vindsnurror, batterier eller biokemi söker en marknad och den är enorm om vi förbjuder allt som har med fossilbränsle att göra.

Det finns två klara motpoler i spådomarna om framtidens temperaturer. Alarmisterna tror att den globala uppvärmningen kommer att återupptas på grund av växthuseffekten. Solforskare tror att vi går mot kallare tider på grund av den minskade solaktiviteten.
Allt fler bör rimligen fråga sig hur stor makt människan egentligen har över klimatet?

Är man intresserad av frågan eller har det minsta klimatångest så ska man absolut beställa och läsa denna bok, och att försöka skrämmas med 2 gradersgränsen när man inte ens vet vilken "normaltemperatur" man mäter emot.....ja, oseriöst men FN:s 194 regeringsrepresentanter i klimatpanelen är inte där i vetenskapens tjänst. Och det som fortfarande skrämmer mig mest är att under 1900-talet har jordens befolkning ökat från 1,5 miljarder till 7 miljarder.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar