torsdag 14 mars 2019

Bokrecension.. Falskt alarm

Bokrecension....Falskt alarm, klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt av Gösta Pettersson, första versionen utgiven 2015 på nätet och boken är en reviderad och uppdaterad version.

Detta är en 100 sidorsrecension, alltså hälften av boken avklarad.                                                Frågan är om jordens temperatur ökar för att människan släpper ut fossil koldioxid, en antropogen global uppvärmning som utgör vår tids särklassigt största miljöhot.
Kan det vara så att klimatalarmisterna har fått allt om bakfoten? Ja Gösta Pettersson ställer faktiskt den frågan.

Kan det vara så att FN-organet Intergovernmental Panel on Climat Change (IPCC) är en politisk styrd organisation som likt BRÅ levererar det makten beställer.
Kan det vara så att vi istället ska lyssna på Nongovernmental Internationel Panel on Climate Change där regeringsrepresentanter inte har någon talan.
Kan det vara så att "lilla Greta" predikar symtom istället för orsak?

Ja, givetvis är det så, vi vet alla vad det är som värmer oss! Solen, från planetens ursprung till dess framtida död, detta har tidigare kulturer varit medvetna om och det är först den "moderna människan" med Påven i spetsen som uppfattar sig som viktigare än solen.
Kan det vara så det är den ökade värmen som orsakar högre koldioxidhalter och inte tvärt om. Givetvis orsakar människan ett nytillskott av koldioxid till atmosfären genom att förbränna fossilbränsle och har så gjort sen  år 1750 och jorden håller på att bli varmare, men varför har det varit både varmare och mer koldioxid i perioder innan jag gasade runt i min V8 med bensinfontän.
Klimatalarmisten tror att om man pissar i duschen så får man varmvatten, klimatskeptikern tror inte på sambandet utan hänvisar till varmvattenberedaren.

Kanske är detta en bok för Malena Ernman att som godnattsaga läsa för lilla Greta i stället för att skrämma upp henne om jordens undergång. Gretas "taktik" är att vi ska känna hennes rädsla, och att skrämma oss är i opinionsbildande syfte effektivt då rädsla gör att vi kopplar bort storhjärnans förnuft och låter den så kallade reptilhjärnan ta kommandot. Sist jag med ironi använde Gretas strejk fick jag ett gäng sinnesslöa smeder mot mig.

Nu är det inte så att jag har något emot Greta som person , jag känner henne inte ens. Men symbolen Greta, som utnyttjas för att väcka den känslostyrda massans kraft i någons syfte har jag inga problem med att ifrågasätta.

Hur mycket koldioxid har vi släppt ut? Varför började glaciäravsmältningen redan på 1800 talet? Varför har planeten blivit grönare? Atmosfären innehåller 0,04 volymprocent koldioxid, om 100 år har det fördubblats till 0,08 procent. Ungefär 7 gånger fler människor dör av kyla än av hetta. Vad är orsak och vad är verkan och hur farlig är klimatutvecklingen?
Om man fokuserar på solen och vattenånga är man nog ganska nära gåtans lösning!

Boken har inte ens börjat försvara klimatskeptikernas ståndpunkt än men jag ser fram emot det!
Gillar man kurvor och diagram och lite akademikertugg är boken perfekt!
" Enligt kemisk nomenklaturregler ska proportionalitetskonstanten benämnas hastighetskonstant. Uppehållstiden representerar alltså med fysikalisk-kemiskt språkbruk det inverterade värdet av hastighetskonstanten för ett specifikt utflöde av ett ämne från en reservoar till en annan."
Eller man kan också säga att det jämnar ut sig!

Det enda utsläpp som skrämmer mig och som jag skrivit om tidigare har betäckningen Homo sapiens, denna invasiva, nerskräpade och destruktiva biologiska restprodukt som älskar plast i alla former är ett stort miljöhot, inte bara antropogen (människoframkallad) utan även något vi kan göra nåt åt!
Befolkningsökningen, oavsett om vi eldar fossil eller inte är den största belastningen på planeten!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar