söndag 4 augusti 2019

Bokrecension. Klimatkarusellen av Elsa Widding.

Då har jag avslutat  Elsas bok Klimatkarusellen med underrubrik " vilka frågor kan besvaras" ?

Boken är lättläst, första delen är mer berättande om hur "klimathysterin" uppkommit utan allt för mycket staplar och diagram.
Här får vi också reda på Elsas historia som Sveriges bråkigaste kvinna efter sin tid på Näringsdepartementet där hon försökte stoppa statens sämsta affär någonsin, Nounaffären !
Hennes syfte med boken är att utmana läsaren och mana fram en debatt som är mer nyanserad än dagens domedagspredikan.

Andra delen innehåller kapitel från medförfattare med mer specialiserade områden som ex Gösta Pettersson som jag känner igen från hans bok Falskt Alarm .
Här är de vanliga kurvorna som IPCC levererat och kritik från olika håll på både forskningsmetoder, resultat men framför allt spelet och korruption bakom det helt ovetenskapliga politiska organet IPCC, som vanligen beskrivs som FN:s klimatpanel med stöd av 97% av forskarkåren.

Ett kapitel av Magnus Cederlöf pekar på svårigheten att mäta jordens temperatur. Det är som jag ibland brukar fråga ..Hur varmt ska det va?
I Sverige började man mäta temperaturen i Uppsala redan 1722, uppdraget utfördes av Anders Celsius, men Uppsala har vuxit från 8000 till 150 000 invånare och mätstället har flyttats minst tre gånger, vilket kan påverka resultatet, samtidigt som vi vet att en storstad isig värmer sin omgivning.

Elsa pekar på den stora faran med grupptänkande och att den som vågar tänka själv och som vågar föra fram en obehaglig sanning alltid straffas.
Elsa visar på att inte ens IPCC står bakom de domedagsscenarior som media och politiker ofta torgför för publicitet !
Jag tycker detta är en "nödvändig" bok och hoppas på att det kommer fram fler likt denna, idag är allt känslostyrt utan att folk läst nåt, det räcker att andra verkar ha tänkt åt dom men en osanning blir inte mer sann för att många upprepar den, och att bara läsa all IPCC:s propaganda är som att spela mot ett mål, man måste våga närma sig en kritisk text och som en av Elsa Widdings slutsatser " konsensus hör inte hemma inom vetenskapen"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar